Hvorfor må tråden ikke være for lang ved quiltning eller syning?

For det første slides tråden for hver gang, den køres gennem stoffet.

For det andet overbelaster du din skulder, når tråden for lang.

Heidi fra Stjernestoffer gav det gode råd, at tråden maks. må have en længde, der svarer til længden fra din hånd til dit albueled.

Susanne
9. marts 2011


 Syning over pap

Et spørgsmål der ofte dukker op – her er svaret:

Når du syr et lyst og et mørkt stykke stof sammen, skal du have det mørke stof ind mod dig selv og sy med den mørke tråd.

Der sys fra højre mod venstre, når det er patchwork man syr.

hilsen Grethe
27. september 2007


Tips og idéer fra vores syaften den 11. maj:

1. Har man et mindre stykke motiv stof kan det bruges i en dækkeserviet, resten af servietten kan evt. være firkanter 5 x 5 cm der matcher i farven. Ellen.

2. Syr man skåle med tørresnor behøver der ikke sættes en masse knappenåle i – sy et par små sting, der dækkes med stoffet når man kommer rundt: Mona

3. Er det svært at træde nålen – prøv at sutte på nåleøjet. Sonja

4. Rining af et tæppe – benyt en ske så “smutter” nålen nemt op igen. Sus

5. Skal der tegnes på stof – læg et stykke meget fint sandpapir under så ligger det fast – husk at fjerne sandpapiret inden du skærer. Inge

Tak for mange gode råd – skulle der være tvivl så spørg dem der har givet dem

Grethe  maj 2009


Bamsefyld

Hvis du har en tørretumbler, tømmer du den en gang imellem for fnuller, som jo egentlig består af uld, bomuld, polyester osv.

Når du tager det ud af tørretumbleren, så gem det i en bøtte/pose, og når du så har syet noget, hvor du har brug for lidt bamsefyld, så har du det bedste fyld – helt gratis!

Rådet her er givet af Birgitte, 02. juni 2007


Kludder i tråden?

Nogle gange går der kludder i tråden, når man syr med nål og tråd. Jeg har fået det råd, at dér hvor man klipper tråden af rullen, dér skal knuden være! Man kan også sige, at man træder nålen først, inden man klipper tråden af rullen. Det giver så sig selv, at man må lave knuden i den anden ende. Prøv det – og du vil opdage, at der ikke går lige så meget kludder i tråden nu som før.

Med venlig hilsen
Marlie
03. juni 2007


Må du også pille op en gang imellem?

Det må jeg – og skal jeg pille en maskinsyet søm op, så klipper jeg sådan cirka hvert femte sting over på bagsiden – hele sømmen igennem – så kan man lige fjerne tråden på retten, og sømmen er pillet op! Nemt.

3. april 2008 Marlie